Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Groentecurry

Benodigdheden:

  • Mag alle soorten groenten, bijvoorbeeld sperziebonen, paprika (rood, groen, geel), courgette, aubergine, broccoli
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  •  1 rode peper (alleen als je van pittig houdt)
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 theelepel trassiepoeder
  • 1 el kunierpoeder
  • 1 stengel sereh (in drie stukken snijden)
  • een stuk laos (duim lengte en in drie stukken snijden)
  • een handvol chashewnoten (weglaten bij notenallergie)
  • een klein bosje verse koriander (als je dit niet lust, mag je dat ook weglaten)
  • zout naar smaak (mag ook vissaus gebruiken)

Bereiden:

  1. Ui snipperen, in olie glazig fruiten, dan de fijn gesneden rode peper
  2. Daarna de gesneden knoflook kort meebakken
  3. De kunierpoeder even meefruiten dan de trassie erbij doen
  4. Afblussen met de kokosmelk
  5. In volgorde de meest harde groeten er in doen even op zacht vuur sudderen daarna de broccoli als laatste ook even laten mee sudderen tot alles beetgaar is
  6. Opdienen met cashewnoten en koriander

Lekker met rijst en sambalgoreng tempe

Selamat makan

 

Wil je het delen?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.