Benodigdheden:
- Mag alle soorten groenten, bijvoorbeeld sperziebonen, paprika (rood, groen, geel), courgette, aubergine, broccoli
- 1 ui
- 4 tenen knoflook
- 1 rode peper (alleen als je van pittig houdt)
- 1 blik kokosmelk
- 1 theelepel trassiepoeder
- 1 el kunierpoeder
- 1 stengel sereh (in drie stukken snijden)
- een stuk laos (duim lengte en in drie stukken snijden)
- een handvol chashewnoten (weglaten bij notenallergie)
- een klein bosje verse koriander (als je dit niet lust, mag je dat ook weglaten)
- zout naar smaak (mag ook vissaus gebruiken)
Bereiden:
- Ui snipperen, in olie glazig fruiten, dan de fijn gesneden rode peper
- Daarna de gesneden knoflook kort meebakken
- De kunierpoeder even meefruiten dan de trassie erbij doen
- Afblussen met de kokosmelk
- In volgorde de meest harde groeten er in doen even op zacht vuur sudderen daarna de broccoli als laatste ook even laten mee sudderen tot alles beetgaar is
- Opdienen met cashewnoten en koriander
Lekker met rijst en sambalgoreng tempe
Selamat makan