Benodigdheden:
- 1 pakje vegan kippenstukjes, niet voorgebakken (bij 2 pakken dan de ingrediënten verdubbelen);
- Halve ui in ringen snijden;
- 2 tenen knoflook fijn hakken (mag ook pasta zijn, dan een theelepel);
- 1 vingerkootje gember, geschild en fijn hakken;
- 1 eetlepel suiker;
- Een klein scheutje azijn, echt een klein beetje. Is meer voor de smaak;
- Peper en zout naar smaak;
- 3 blaadjes purut (lime blad);
- Een flinke scheut Kecap manis, (merk A, of kaki Tiga, geen Conimex deze heeft een andere smaak);
- Een scheutje olie, mag van alles zijn;
- Voor de liefhebbers kan je sambal toevoegen;
- Een kopje water.
Bereiding:
- Olie in de pan/wajan warm maken.
- Warmte bron niet op de hoogste stand.
- Uien aanbakken en de gember en purut blaadjes even mee bakken.
- De knoflook erbij doen; niet te lang anders brand de knoflook aan (een half minuutje is al voldoende).
- Nu het vlees meebakken, eventueel de sambal toevoegen.
- Dan blussen met water.
- Zachtjes omroeren, anders breekt ‘t vlees.
- Warmte bron temperen en ongeveer nog een paar minuutjes sudderen tot de gewenste dikte.
- Proeven, misschien vind je dat de kecap of suiker of zout te weinig is. Zelf de balans vinden wat je zelf lekker vindt.
- Lekker met roerbak groente.