Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Babi Kecap (Vegan)

Benodigdheden:

  • 1 pakje vegan kippenstukjes, niet voorgebakken (bij 2 pakken dan de ingrediënten verdubbelen);
  • Halve ui in ringen snijden;
  • 2 tenen knoflook fijn hakken (mag ook pasta zijn, dan een theelepel);
  • 1 vingerkootje gember, geschild en fijn hakken;
  • 1 eetlepel suiker;
  • Een klein scheutje azijn, echt een klein beetje. Is meer voor de smaak;
  • Peper en zout naar smaak;
  • 3 blaadjes purut (lime blad);
  • Een flinke scheut Kecap manis, (merk A, of kaki Tiga, geen Conimex deze heeft een andere smaak);
  • Een scheutje olie, mag van alles zijn;
  • Voor de liefhebbers kan je sambal toevoegen;
  • Een kopje water.

Bereiding:

  1. Olie in de pan/wajan warm maken.
  2. Warmte bron niet op de hoogste stand.
  3. Uien aanbakken en de gember en purut blaadjes even mee bakken.
  4. De knoflook erbij doen; niet te lang anders brand de knoflook aan (een half minuutje is al voldoende).
  5. Nu het vlees meebakken, eventueel de sambal toevoegen.
  6. Dan blussen met water.
  7. Zachtjes omroeren, anders breekt ‘t vlees.
  8. Warmte bron temperen en ongeveer nog een paar minuutjes sudderen tot de gewenste dikte.
  9. Proeven, misschien vind je dat de kecap of suiker of zout te weinig is. Zelf de balans vinden wat je zelf lekker vindt.
  10. Lekker met roerbak groente.

Wil je het delen?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.